Ivana želi novi rekord u Cirihu

Agencije
Ivana želi novi rekord u Cirihu

Beograd - Jedinu medalju za Srbiju na Svjetskom prvenstvu u atletici osvojila je Ivana Španović za koju nema odmora, jer već prekosutra učestvuje na mitingu Dijamantske lige u Cirihu, gdje želi da skoči još više od 7,01 metara.

Španovićeva je upravo sa tom dužinom bila bronzana u skoku udalj što joj je bilo prvi put da preskoči magičnu liniju od sedam metara, ali ne želi da se zaustavi na tome. Nove lične i nacionalne rekorde želi da ostvari na mitinzima u Cirihu i Berlinu koji su na rasporedu u nedjelju.

- Startna lista iz Pekinga samo se seli u Cirih. Sve ćemo biti na nivou, još svežije, verovatno malo rasterećenije i očekujem lepu borbu. Od trenera sam dobila jedan zadatak koji ću pokušati da ispunim, pa videću dokle ću stići. Taj zadatak je u ravni sa 7,01. Odnosno, da probam taj rezultat nadmašiti - kazala je Ivana po dolasku u Beograd.

Španovićeva je bila srećna što je u Pekingu, prije svega, pobijedila sebe i preskočila tih sedam metara. Odlično je raspoložena, u dobroj je formi i motivisana je za još bolje rezultate.

- Mogla sam da skočim isto 7,01 i da ostanem bez medalje, ili da skočim manje i da ne uradim ništa. Posle svih medalja koje sam osvojila sa 25 godina, već imam tu neku rutinu i iskustvo koje je potrebno. Išla sam na sve ili ništa, pa po cenu i da ostanem bez medalje iako ih imam četiri iza sebe i nastavljen niz. Suština je da nemam strah i da mogu rizičnije da skačem - dodala je Ivana.

Uspjeh u Pekingu mnogo će joj značiti pred Olimpijske igre iduće godine u Rio de Žaneiru gdje će pokušati doći do novog odličja.

- Nisam devojka koja trči 10,80 i koja može da skoči sedam metara bilo kad. Tehnički sam morala da budem savršena da bih skočila sedam metara. Ponovila sam to dva puta, osvojila bronzanu medalju. I svakako, ponosnija sam mnogo na bronzu od sedam metara u takvoj konkurenciji, nego na zlatnu sa recimo 6,80. Znam da ću u Riju biti spremna za mnogo veće domete. Sebi stvarno nemam šta da zamerim. Bila sam na nivou na kom nisam bila dosad. I znam da ću biti u Riju super - zaključila je najbolja srpska atletičarka.

Najveći uspjesi Ivane Španović

Svjetska prvenstva

Moskva 2013: bronza

Peking 2015: bronza

Svjetsko dvoransko prvenstvo

Sopot 2014: bronza

Evropsko prvenstvo

Cirih 2014: srebro

Evropsko dvoransko prvenstvo

Prag 2015: zlato

Kontinental kup

Marakeš 2014: srebro

Univerzijada

Beograd 2009: zlato

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana