Ивана жели нови рекорд у Цириху

Агенције
Ивана жели нови рекорд у Цириху

Београд - Једину медаљу за Србију на Свјетском првенству у атлетици освојила је Ивана Шпановић за коју нема одмора, јер већ прекосутра учествује на митингу Дијамантске лиге у Цириху, гдје жели да скочи још више од 7,01 метара.

Шпановићева је управо са том дужином била бронзана у скоку удаљ што јој је било први пут да прескочи магичну линију од седам метара, али не жели да се заустави на томе. Нове личне и националне рекорде жели да оствари на митинзима у Цириху и Берлину који су на распореду у недјељу.

- Стартна листа из Пекинга само се сели у Цирих. Све ћемо бити на нивоу, још свежије, вероватно мало растерећеније и очекујем лепу борбу. Од тренера сам добила један задатак који ћу покушати да испуним, па видећу докле ћу стићи. Тај задатак је у равни са 7,01. Односно, да пробам тај резултат надмашити - казала је Ивана по доласку у Београд.

Шпановићева је била срећна што је у Пекингу, прије свега, побиједила себе и прескочила тих седам метара. Одлично је расположена, у доброј је форми и мотивисана је за још боље резултате.

- Могла сам да скочим исто 7,01 и да останем без медаље, или да скочим мање и да не урадим ништа. После свих медаља које сам освојила са 25 година, већ имам ту неку рутину и искуство које је потребно. Ишла сам на све или ништа, па по цену и да останем без медаље иако их имам четири иза себе и настављен низ. Суштина је да немам страх и да могу ризичније да скачем - додала је Ивана.

Успјех у Пекингу много ће јој значити пред Олимпијске игре идуће године у Рио де Жанеиру гдје ће покушати доћи до новог одличја.

- Нисам девојка која трчи 10,80 и која може да скочи седам метара било кад. Технички сам морала да будем савршена да бих скочила седам метара. Поновила сам то два пута, освојила бронзану медаљу. И свакако, поноснија сам много на бронзу од седам метара у таквој конкуренцији, него на златну са рецимо 6,80. Знам да ћу у Рију бити спремна за много веће домете. Себи стварно немам шта да замерим. Била сам на нивоу на ком нисам била досад. И знам да ћу бити у Рију супер - закључила је најбоља српска атлетичарка.

Највећи успјеси Иване Шпановић

Свјетска првенства

Москва 2013: бронза

Пекинг 2015: бронза

Свјетско дворанско првенство

Сопот 2014: бронза

Европско првенство

Цирих 2014: сребро

Европско дворанско првенство

Праг 2015: злато

Континентал куп

Маракеш 2014: сребро

Универзијада

Београд 2009: злато

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана