Evropske kraljice stižu u Banjaluku

Milan Zubović
Evropske kraljice stižu u Banjaluku

Beograd - Ženska košarkaška reprezentacija Srbije gostovaće u Banjaluci tokom prve polovine iduće godine, rezultat je dogovora čelnika košarkaških saveza Srbije i Republike Srpske.

Nakon što je grad na Vrbasu krajem avgusta ove godine ugostio najbolje košarkaše Srbije, tokom prve polovine iduće godine svi poklonici košarke imaće priliku da na djelu vide aktuelne šampionke Evrope.

- Potvrđen nam je dolazak ženske reprezentacije u Banjaluku, ali tačan termin još nije poznat, kao ni protivnik. U pitanju je zvanični prijateljski meč, kojem ćemo biti domaćini. Utakmica bi trebalo da se odigra u prvoj polovini godine, negdje pred početak priprema selekcije - izjavio je generalni sekretar KSRS Dragan Ćazić.

Potvrđeno je mjesto i datum održavanja Košarkaškog sabora, u kojem će snage odmjeriti reprezentacija Republike Srpske.

- Sabor će definitivno biti održan 26. decembra u Bijeljini. Dogovorili smo da budu odigrane tri revijalne utakmice, veterana, košarke u kolicima i duel reprezentacija liga Srpske i Srbije. Sve će biti isti dan, ako bude vremena i prostora biće igrane i utakmice mlađih selekcija, ali o tome se još dogovaramo. Do prve polovine decembra treba da se urade sve predaktivnosti u vezi sa ovim dijelom manifestacije, to jest da se odredi selektor Republike Srpske i pošalju pozivi reprezentativcima - kazao je Ćazić.

Na Sajmu sporta koji je u petak počeo u Beogradu dodatno je razgovarano o jačanju veza između dva saveza.

- KSS je pokazao spremnost da sa nama intenzivira saradnju, koju smo dodatno ojačali na sastanku u Banjaluci prije nekoliko dana. Ponuđena nam je saradnja u edukaciji trenera, kao i organizaciji turnira. Kontakt koji smo ostvarili prije godinu upravo na Sajmu sporta u Beogradu dao je dobre rezultate i sada se on intenzivira i ovo je pravi način i pokazatelj za omasovljenje košarke i unapređenje same igre - dodao je Ćazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana