Европске краљице стижу у Бањалуку

Милан Зубовић
Европске краљице стижу у Бањалуку

Београд - Женска кошаркашка репрезентација Србије гостоваће у Бањалуци током прве половине идуће године, резултат је договора челника кошаркашких савеза Србије и Републике Српске.

Након што је град на Врбасу крајем августа ове године угостио најбоље кошаркаше Србије, током прве половине идуће године сви поклоници кошарке имаће прилику да на дјелу виде актуелне шампионке Европе.

- Потврђен нам је долазак женске репрезентације у Бањалуку, али тачан термин још није познат, као ни противник. У питању је званични пријатељски меч, којем ћемо бити домаћини. Утакмица би требало да се одигра у првој половини године, негдје пред почетак припрема селекције - изјавио је генерални секретар КСРС Драган Ћазић.

Потврђено је мјесто и датум одржавања Кошаркашког сабора, у којем ће снаге одмјерити репрезентација Републике Српске.

- Сабор ће дефинитивно бити одржан 26. децембра у Бијељини. Договорили смо да буду одигране три ревијалне утакмице, ветерана, кошарке у колицима и дуел репрезентација лига Српске и Србије. Све ће бити исти дан, ако буде времена и простора биће игране и утакмице млађих селекција, али о томе се још договарамо. До прве половине децембра треба да се ураде све предактивности у вези са овим дијелом манифестације, то јест да се одреди селектор Републике Српске и пошаљу позиви репрезентативцима - казао је Ћазић.

На Сајму спорта који је у петак почео у Београду додатно је разговарано о јачању веза између два савеза.

- КСС је показао спремност да са нама интензивира сарадњу, коју смо додатно ојачали на састанку у Бањалуци прије неколико дана. Понуђена нам је сарадња у едукацији тренера, као и организацији турнира. Контакт који смо остварили прије годину управо на Сајму спорта у Београду дао је добре резултате и сада се он интензивира и ово је прави начин и показатељ за омасовљење кошарке и унапређење саме игре - додао је Ћазић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана