Црвена без оптерећења на српску колонију

Глас Српске
Црвена без оптерећења на српску колонију

Малага - Ране из пораза против Бамберга у Евролиги кошаркаши Црвене звезде залијечили су побједом против Партизана у АБА лиги, а вечерас ће имати нови тежак изазов.

"Црвено-бијели" ће од 20.45 часова покушати да задрже максималан учинак против Уникахе са којом су до сада два пута одмјеравали снаге и то претпрошле сезоне. Ослабљени неиграњем повријеђеног крилног центра Пере Антића, Београђани иду на ноге српској колонији у Малагу за чији тим наступају Немања Недовић, Драган Милосављевић и Дејан Мусли.

- Растемо из утакмице у утакмицу и нормално је да у овом периоду имамо одређене осцилације, тако да ни у једну утакмицу Евролиге не улазимо као фаворити. Очекивања су се променила после скора 2-2, а волео бих да имамо добро разумевање јер је Звезда на почетку новог циклуса са измењеним саставом, у свакој утакмици иде на победу, али за тако нешто је потребно да се много ствари деси како треба. Уз квалитет који имамо, биће потребно много више енергије против Уникахе, која има импозантан ростер и полако стиже до праве форме. Верујем да је мали пад који су имали у Евролиги потпуно нормалан за све екипе - рекао је тренер Звезде Душан Алимпијевић.

"Црвено-бијели" су још у сриједу у 6.30 одлетјели за Париз и ту провели цијели дан чекајући лет за Шпанију, гдје су се одмарали и тренирали. Након двочасовног лета око 23 часа стигли су у Малагу.

- Имали смо два дана да се припремимо јер смо били фокусирани на меч у АБА лиги. Малага је кренула у нову сезону великом победом и имала је мали пад након тога. Сигурно да желе на свом терену да докажу да су подигли форму. Имамо исти скор, 2-3, док је наша жеља да одиграмо квалитетну утакмицу. Уникаха игра у јаком темпу, што морамо да спречимо, као и транзицију са добрим спољним играчима, на првом месту ту мислим на Немању Недовића који у нападу поентерски игра јако добро - рекао је бек Звезде Немања Дангубић.

Дерби са ЦСКА

Након утакмице у Малаги, којом ће бити затворено шесто коло Евролиге, играчи Звезде ће се вратити кући у суботу поподне, а у недјељу од 17 часова на програму је меч осмог кола АБА лиге са ФМП-ом. Гост "црвено-бијелих" у сриједу биће московски ЦСКА, а та утакмица Евролиге проглашена дербијем седмог кола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана