Челници Црвене звезде демантовали оптужбе: Срамотан покушај дискредитовања

Агенције
Челници Црвене звезде демантовали оптужбе: Срамотан покушај дискредитовања

Београд - Фудбалски клуб Црвена звезда демантовао је наводе Међународне непрофитне организације "Федербет" да је припремни меч на Кипру са Волгаром био намјештен.

Ова организација је по друштвеним мрежама писала о намјештању, позивајући се на пад квоте у једној руској кладионици. Наводно је коефицијент на игру "три плус" пао са 1,96 на 1,27 у тренутку док није пао ниједан погодак, а меч је завршен резултатом 3:3.

- Срамотно је и потпуно неосновано да се наш клуб доводи у негативан контекст, без иједног валидног аргумента, а изгледа само с циљем да се дискредитује. Поменута организација, која жели да се представи као озбиљна и која се бави врло осетљивим послом као што су нелегалне радње у фудбалу, дозвољава себи да износи инсинуације по принципу "заиста чудно" - стоји у саопштењу клуба из Љутице Богдана.

"Федербет" је окачио видео-извјештај са ове утакмице и поставио неколико питања о кретању квоте и резултату. Поред меча Црвене звезде постављене су утакмице Анжија и Дукле, Судуве и Бабите, Урала и Терека, а симптоматично је да се углавном ради о клубовима из источне Европе.

- То је потпуно непрофесионално и неодговорно од организације која се поставља као борац за интегритет фудбала, јер га управо тиме нарушава. Због свега наведеног желимо да позовемо и српске медије да не наседају на овакве провокације пласиране од ко зна кога и дају простор злурадим и неаргументованим објавама организације која претендује да ради озбиљан посао. Уједно, ово је једино и последње обраћање клуба на ову тему - поручили су из редова актуелног шампиона Србије.

"Федербет" је 7. фебруара објавио да је према истраживањима ове организације пронађено скоро 300 сумњивих сусрета, а само у новембру 43.

Скендербег

"Федербет" је први истражио и писао о намјештаљкама албанског Скендербега, што је касније доказано, па га је УЕФА избацила из европских такмичења. Прошле године су кладионице на основу информација ове организације избациле из понуде лиге Албаније, Малте и Канаде, а годину прије Бугарске, Кипра, Индонезије и Црне Горе.

Блокиран рачун

Синдикат професионалних фудбалера Независност саопштио је да је рачун Црвене звезде и још шест српских клубова у блокади због дуговања.

Звезда је у блокади због 21,5 милиона динара, а осим ње проблема имају Војводина, Борац Чачак, Нови Пазар, Јагодина и оба Радничка, из Ниша и Крагујевца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана