Čelnici Crvene zvezde demantovali optužbe: Sramotan pokušaj diskreditovanja

Agencije
Čelnici Crvene zvezde demantovali optužbe: Sramotan pokušaj diskreditovanja

Beograd - Fudbalski klub Crvena zvezda demantovao je navode Međunarodne neprofitne organizacije "Federbet" da je pripremni meč na Kipru sa Volgarom bio namješten.

Ova organizacija je po društvenim mrežama pisala o namještanju, pozivajući se na pad kvote u jednoj ruskoj kladionici. Navodno je koeficijent na igru "tri plus" pao sa 1,96 na 1,27 u trenutku dok nije pao nijedan pogodak, a meč je završen rezultatom 3:3.

- Sramotno je i potpuno neosnovano da se naš klub dovodi u negativan kontekst, bez ijednog validnog argumenta, a izgleda samo s ciljem da se diskredituje. Pomenuta organizacija, koja želi da se predstavi kao ozbiljna i koja se bavi vrlo osetljivim poslom kao što su nelegalne radnje u fudbalu, dozvoljava sebi da iznosi insinuacije po principu "zaista čudno" - stoji u saopštenju kluba iz Ljutice Bogdana.

"Federbet" je okačio video-izvještaj sa ove utakmice i postavio nekoliko pitanja o kretanju kvote i rezultatu. Pored meča Crvene zvezde postavljene su utakmice Anžija i Dukle, Suduve i Babite, Urala i Tereka, a simptomatično je da se uglavnom radi o klubovima iz istočne Evrope.

- To je potpuno neprofesionalno i neodgovorno od organizacije koja se postavlja kao borac za integritet fudbala, jer ga upravo time narušava. Zbog svega navedenog želimo da pozovemo i srpske medije da ne nasedaju na ovakve provokacije plasirane od ko zna koga i daju prostor zluradim i neargumentovanim objavama organizacije koja pretenduje da radi ozbiljan posao. Ujedno, ovo je jedino i poslednje obraćanje kluba na ovu temu - poručili su iz redova aktuelnog šampiona Srbije.

"Federbet" je 7. februara objavio da je prema istraživanjima ove organizacije pronađeno skoro 300 sumnjivih susreta, a samo u novembru 43.

Skenderbeg

"Federbet" je prvi istražio i pisao o namještaljkama albanskog Skenderbega, što je kasnije dokazano, pa ga je UEFA izbacila iz evropskih takmičenja. Prošle godine su kladionice na osnovu informacija ove organizacije izbacile iz ponude lige Albanije, Malte i Kanade, a godinu prije Bugarske, Kipra, Indonezije i Crne Gore.

Blokiran račun

Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost saopštio je da je račun Crvene zvezde i još šest srpskih klubova u blokadi zbog dugovanja.

Zvezda je u blokadi zbog 21,5 miliona dinara, a osim nje problema imaju Vojvodina, Borac Čačak, Novi Pazar, Jagodina i oba Radnička, iz Niša i Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana