Београд славио златне делфине

Агенције
Београд славио златне делфине

Београд - Чланови ватерполо репрезентације Србије прославили су данас са неколико хиљада навијача испред Скупштине Београда титулу првака Европе освојену у недјељу у Будимпешти.

Праћени повицима "шампиони, шампиони" и "Србија, Србија" златни ватерполисти су изашли на балкон Скупштине Београда, мјесто традиционалне прославе успјеха српских спортиста.

- Хвала вам сто нас волите, јер и ми вас волимо из дубине душе, будите поносни што имате овакву екипу - поручио је капитен Живко Гоцић.

Најбољи голман Европског првенства Гојко Пијетловић кратко је поручио

-  Живела Србија, живео Београд, а онда је запевао: узми Жиле евро титулу, евро титулу, евро титулу... Имали смо најтежи пут до финала јер смо у групи имали светског и олимпијског шампиона. Сем утакмице против Француске, све остале су биле под тензијом. Не памтим када је неко тако лако поразио Мађарску на њиховом терену у храму ватерпола. Драго ми је што смо то урадили, практично непоновљиву ствар. Награда за најбољег голмана на турниру је лепо признање за досадашњи рад и даје ми самопуздање - рекао је Пијетловић.

Његов саиграч Андрија Прлаиновић рекао је да је одличан осјећај прославити титулу са грађанима Србије.

- Навикао сам да будем на балкону Скупштине. Хвала људима који су дошли, леп је осећај попети се на терасу. Није било људи као неколико пута пре, али је осећај сјајан. Не знам да ли смо размазили грађане константним освајањем медаља, али дочек није био спонтан, пошто је организован мало на силу - навео је Прлаиновић.

Ватерполисте је примио градоначелник Београда Синиша Мали, а дан прије то је учинио и предсједник Србије Томислав Николић. Селектор Дејан Савић рекао је да је намјерно жртвовао форму у групној фази ЕП и да се то исплатило. Послије освојене титуле Савић је стајао по страни, сву славу је препустио играчима, а због тога је пропустио и традицију да тренера побједника послије меча баце у базен.

- Док су играчи славили у базену, отишао сам на победничко постоље и сео. Током тих пет минута осећао сам се заиста задовољно. Имали смо успоне, али и велике падове. Током првог дела такмичења, често сам себи постављао питање да ли да рескирамо форму кроз групну фазу. Био је то мој огроман ризик. Чак ни неки од мојих најближих сарадника то нису знали. Ето, сада могу слободно да будем генерал. Утакмица са Црном Гором мора да нас опомене. Ако имамо дугорочне циљеве, а мислим да их имамо, онда из полуфиналног меча морамо да извучемо поуке. То је важније од златне медаље. Играчи су се сами припремили за финале. Ни тренутак нисам помислио на пораз - истакао је Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана