Beograd slavio zlatne delfine

Agencije
Beograd slavio zlatne delfine

Beograd - Članovi vaterpolo reprezentacije Srbije proslavili su danas sa nekoliko hiljada navijača ispred Skupštine Beograda titulu prvaka Evrope osvojenu u nedjelju u Budimpešti.

Praćeni povicima "šampioni, šampioni" i "Srbija, Srbija" zlatni vaterpolisti su izašli na balkon Skupštine Beograda, mjesto tradicionalne proslave uspjeha srpskih sportista.

- Hvala vam sto nas volite, jer i mi vas volimo iz dubine duše, budite ponosni što imate ovakvu ekipu - poručio je kapiten Živko Gocić.

Najbolji golman Evropskog prvenstva Gojko Pijetlović kratko je poručio

-  Živela Srbija, živeo Beograd, a onda je zapevao: uzmi Žile evro titulu, evro titulu, evro titulu... Imali smo najteži put do finala jer smo u grupi imali svetskog i olimpijskog šampiona. Sem utakmice protiv Francuske, sve ostale su bile pod tenzijom. Ne pamtim kada je neko tako lako porazio Mađarsku na njihovom terenu u hramu vaterpola. Drago mi je što smo to uradili, praktično neponovljivu stvar. Nagrada za najboljeg golmana na turniru je lepo priznanje za dosadašnji rad i daje mi samopuzdanje - rekao je Pijetlović.

Njegov saigrač Andrija Prlainović rekao je da je odličan osjećaj proslaviti titulu sa građanima Srbije.

- Navikao sam da budem na balkonu Skupštine. Hvala ljudima koji su došli, lep je osećaj popeti se na terasu. Nije bilo ljudi kao nekoliko puta pre, ali je osećaj sjajan. Ne znam da li smo razmazili građane konstantnim osvajanjem medalja, ali doček nije bio spontan, pošto je organizovan malo na silu - naveo je Prlainović.

Vaterpoliste je primio gradonačelnik Beograda Siniša Mali, a dan prije to je učinio i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić. Selektor Dejan Savić rekao je da je namjerno žrtvovao formu u grupnoj fazi EP i da se to isplatilo. Poslije osvojene titule Savić je stajao po strani, svu slavu je prepustio igračima, a zbog toga je propustio i tradiciju da trenera pobjednika poslije meča bace u bazen.

- Dok su igrači slavili u bazenu, otišao sam na pobedničko postolje i seo. Tokom tih pet minuta osećao sam se zaista zadovoljno. Imali smo uspone, ali i velike padove. Tokom prvog dela takmičenja, često sam sebi postavljao pitanje da li da reskiramo formu kroz grupnu fazu. Bio je to moj ogroman rizik. Čak ni neki od mojih najbližih saradnika to nisu znali. Eto, sada mogu slobodno da budem general. Utakmica sa Crnom Gorom mora da nas opomene. Ako imamo dugoročne ciljeve, a mislim da ih imamo, onda iz polufinalnog meča moramo da izvučemo pouke. To je važnije od zlatne medalje. Igrači su se sami pripremili za finale. Ni trenutak nisam pomislio na poraz - istakao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana