Бартомеу: Ф4 у право вријеме у Београду

Б92
Бартомеу: Ф4 у право вријеме у Београду

Градоначелник Београда Синиша Мали и први човјек Евролиге Ђорди Бартомеу потписали су у Београду уговор о одржавању завршног турнира 2018. године.

Престоница Србије ће тако наредне сезоне угостити најбоља четири тима Европе.

„Велико ми је задовољство што сам данас у Београду. Дошли смо са намјером да откријемо тајну. Задовољство ми је што могу да најавим да ће завршни турнир Евролиге 2018. бити одржан у Комбанк арени овдје у Београду. Желим да кажем да смо били под лепим притиском одавно. 2002. године ми је Влада Станковић споменуо Београд као дестинацију, а посљедњи који је то урадио био је Милош Теодосић прије неколико недјеља у Кини. Од тада ми је много људи рекло да је вријеме да завршни турнир дође у Београд", рекао је Бартомеу и додао:

„За све у животу постоји право вријеме и прави партнери. Ја сам веома срећан што могу да кажем да вјерујем да је 2018. право вријеме из много разлога. Много је ипак важније објаснити да смо коначно пронашли праве партнере. Од клуба Црвене звезде, предсједника тог клуба господина Човића и Давора (спортски директор Давор Ристовић) који су нам много помогли од првог минута. Премијер је такође показао много пута интересовање, али и градоначелник Синиша Мали са којим смо имали сарадњу коју никада нисмо имали у Истанбулу. Желим због тога да захвалим и господину Малом. Захваљујући њему и његовом тиму успели смо да доведемо завршни турнир у Београд."

Градоначелник Београда обећао је да ће српска престоница бити најбоољи домаћин.

"Вероватно сам у овом тренутку најпоноснији градоначелник у Европи. Ово је велики дан за Београд и српски спорт. Бићемо најбољи домаћин", рекао је Синиша Мали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана