Албански навијачи Рами: Сервилни сте према Србима

Б92
Албански навијачи Рами: Сервилни сте према Србима

Навијачи Албаније написали су отворено писмо премијеру Албаније Едију Рами и Фудбалском савезу Албаније у којем су их оптужили да су "сервилни према Србима".

Према тврдњама навијача, који су писмо послали и албанским медијима, "скандал је што им не дају да носе одjећу у црвено–црним бојама, што се нигдје не дешава".

Они су у писму нагласили да је "бесмислено да ФСА прихвати све захтјеве Србије који се односе на забрану истицања симбола и присуства неких људи на утакмици".

Навијачи су се такође жалили што Исмаил Морина, који је пустио дрон на утакмици Србија–Албанија у Београду, не може да присуствује утакмици.

"Фрустрирани смо начином на који су ове мјере предузете, а њиховим извршењем се крше права албанских навијача и то је неприхватљиво", наводи се у писму.

У писму се истиче да Морина није тражен од било којег државног органа, те да није поднијета никаква кривична пријава против њега.

"Зато не разумијемо забрану уласка на стадион наших чланова и уношења наших симбола", истичу навијачи и додају да се тиме директно провоцирају њихова осјећања и "осјећања играча".

Они у писму позивају организаторе утакмице да повуку овакве одлуке.

"У супротном, било какве нежељене реакције биће посљедица ваших поступака и ви ћете за то сносити одговорност", закључују навијачи у писму албанском премијеру Рами и Фудбалском савезу Албаније.

Утакмица између Албаније и Србије игра се 8. октобра од 20.45 у Елбасану.

Портпарол албанске полиције Генти Мулаји рекао је да ће више од 2.000 полицијаца обезбјеђивати фудбалску утакмицу између Албаније и Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана