Пирсинг украс тијела и модни тренд у Бањалуци

Јасмина Перишић
Пирсинг украс тијела и модни тренд у Бањалуци

Бањалука - Пирсинг као дио савременог боди арта и моде код младих у граду је веома популаран. Многи се одлучују да накит стављају на донедавно неуобичајена мјеста за "бушење" попут језика, усана, обрва, пупка па чак и најинтимнијих дијелова тијела.

Један од мајстора тетоваже и пирсинга Саша Наранчић истиче да старосна доб није препрека за украшавање тијела, у његов студио долазе махом млади, али се дешавало да дођу и старије особе.

- Наше највјерније муштерије су од 16 година, мада није ријеткост да нам дођу и припадници старије генерације.  У својој пракси сам имао прилику да урадим пирсинг носа госпођи од 65 година и била је одушевљена - рекао је Наранчић.

Додаје да су најчешћа мјеста која се "пирсирају" нос, усне, обрве и пупак.

- Љубитељи пирсинга воле да стављају накит на мјеста на којима се могу лако уочити. У већини случајева жене су те које се истичу на овај начин. Ни стављање пирсинга на гениталије није страно. Међутим, то је веома захтјеван и прецизан захват. Међу најкомпликованијим  јесте стављање накита на брадавице груди - казао је Наранчић.

Када су у питању цијене, нагласио је да пирсинг кошта од 30 до 50 марака.

- То зависи од мјеста на које се накит поставља. Цијене накита зависе од жеља и могућности купаца - казао је Наранчић.

Бањалучанка Драгана Божић каже да има пирсинг на пупку.

- Добро подносим бол па ми није био проблем да се одлучим и ставим пирсинг. Схватила сам то као рутину, као стављање минђуше на уво. Имам лијеп украс на тијелу и нисам се покајала што сам га ставила - казала је Божићева.

Почеци

Саша Наранчић истиче да је стављање пирсинг накита код нас релативно још у повоју у односу на свјетске трендове.

- Од постојања човјека постоји и украшавање тијела. У свијету то веома дуго траје. Код нас се почеци везују негдје за 2006. годину када се почињу појављивати први пирсинг и тату студији - казао је Наранчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана