Зоран Станковић свједочио на суђењу Насеру Орићу: Командир полиције убијен пуцњем и ударцем у главу

Ж. Д.
Зоран Станковић свједочио на суђењу Насеру Орићу: Командир полиције убијен пуцњем и ударцем у главу

Сарајево - Командир полиције у Братунцу Милутин Милошевић, чији су посмртни остаци пронађени у масовној гробници у Сандићима код Сребренице 1993. године, умро је насилном смрћу од посљедица рањавања из пиштоља и ударца у главу.

Ту тврдњу изнио је јуче вјештак и љекар специјалиста судске медицине Зоран Станковић из Београда, који је као свједок Тужилаштва БиХ јуче дао исказ у Суду БиХ на суђењу ратном команданту Армије РБиХ у Сребреници Насеру Орићу и његовом саборцу и тјелохранитељу Сабахудину Мухићу. Они су оптужени да су 1992. убили Милошевића, Слободана Илића и Митра Савића.

- На Милошевићевом тијелу су пронађене двије повреде, једна у лијевом подлопатичном предјелу, која је настала од пројектила који је нађен у тијелу, док је друга зјапећа рана била на лобањи и настала је од тупог тврдог предмета - кундака, камена, мотке, цигле или нечег сличног. Те двије повреде су узрок његове смрти. Повреда на глави највјероватније је нанесена након рањавања и након ударца тупим предметом је наступила смрт - истакао је Станковић који је изнио обдукциони налаз који је сачинио 22. марта 1993. године и уз који је приложио и шест фотографија.

Орић је открио "Гласу Српске" да је недавно био у Сребреници, а прије неколико дана и у Београду.

- Био сам са радним колегом који живи у Београду. Остали смо другови и био сам код њега - рекао је Орић.

Наредно рочиште заказано је за 6. септембар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана