Усвојена резолуција о процесу продаје некретнина бивше СФРЈ

Срна
Усвојена резолуција о процесу продаје некретнина бивше СФРЈ

Сарајево - Заједнички одбор за расподјелу дипломатско-конзуларне имовине СФРЈ је на 18. састанку у Брду код Крања усвојио резолуцију која дефинише идуће кораке у процесу продаје непокретне имовине у Бону, Берну, Њујорку и Токију, саопштено је данас из Министарства иностраних послова БиХ.

У саопштењу се наводи да је делегацију БиХ на састанку Заједничког одбора предводио секретар Министарства иностраних послова БиХ и овлаштени преговарач БиХ за провођење Анекса Б Споразума о питањима сукцесије Аднан Хаџикапетановић.


На састанку су припремљене заједничке ноте упућене надлежним властима земаља гдје су смјештене некретнине бивше СФРЈ са нејасним статусом.

Резолуција наводи методологију рада зЗједничког одбора у периодима између редовних сједница и поставља јасне мјере у вези са физичком подјелом неких од већих комплекса СФРЈ у Бразилији, Москви и Њу Делхију.

Овлаштени представници држава насљедница су отворили дискусију о непокретној имовини која није још укључена у Анекс Б Споразума о питањима сукцесије.

Овлаштени представници се нису сагласили у вези са тумачењем анекса Б поменутог споразума у вези са даљом дистрибуцијом дипломатске конзуларне имовине СФРЈ, а Словенија ће координисати даље активности у том погледу.

Осим Хаџикапетановића, састанку су присуствовали и представници Хрватске Тончи Станичић, Србије Вељко Одаловић, Македоније Александар Угриноски и Словеније Станислав Видович.

Сљедећи састанак Заједничког одбора биће одржан у марту 2017. године у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана