Тужиоци поново избјегли одговорност

Свјетлана Шурлан
Тужиоци поново избјегли одговорност

Бањалука - Правилник о оцјењивању рада главних тужилаца, њихових замјеника и шефова одјела у тужилаштвима у БиХ није усвојен у Високом судском и тужилачком савјету (ВСТС) БиХ.

Тиме су поново склоњени од одговорности, што су званичници оцијенили као још један пораз.

На дневном реду сједнице ВСТС-а која је одржана 21. и 22. јануара био је Приједлог правилника о поступку оцјењивања рада, подношења приговора и одлучивања по приговору на оцјену рада и о садржају образаца за оцјену рада главних тужилаца, замјеника главних тужилаца и шефова одјела у тужилаштвима у БиХ.

- Разматрање ове тачке дневног реда је одгођено за идућу сједницу ВСТС-а, која ће бити одржана 11. и 12. фебруара 2015. године - одговорили су из ВСТС-а на питања "Гласа Српске" о томе шта је одлучено поводом овог правилника.

Предсједник ВСТС-а Милан Тегелтија је рекао да је предложени правилник враћен на дораду како би се све прецизно дефинисало. Додао је да се слаже с тим да би правила за оцјењивање тужилаца требало да буду регулисана што прије. …

- Ми морамо та правила уобличити и утаначити до краја како би се дефинисали сви критеријуми - рекао је Тегелтија и изразио наду да ће дорада Правилника бити завршена до идуће сједнице ВСТС-а.

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана