Три кандидата у трци за дисциплинског тужиоца у ВСТС-у

Г. М.
Три кандидата у трци за дисциплинског тужиоца у ВСТС-у

Сарајево - Комисија за избор главног дисциплинског тужиоца Канцеларије дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) БиХ обавила је у петак интервјуе са три кандидата за позицију главног дисциплинског тужиоца.

- Обављен је интервју са три кандидата који су успјешно положили писмени испит - рекли су у ВСТС-у, али нису навели о којим је кандидатима ријеч.

Писмени испит одржан је 11. јануара, а полагали су Алена Курспахић, Хасан Плех, Мирза Хаџиомеровић, Јасмина Куленовић, Адин Хидић, Милана Попадић и Бранка Мијатовић. Кандидатура судије Општинског суда из Ливна Јурице Бабића одбачена је због непотпуне документације.

Комисија је радила у саставу Горан Радевић, Махмут Шврака, Емир Мехмедовић, Мирјана Марић и Оља Папаз. Радевић, Мехмедовић и Марићева именовани су након што су предсједавајућа комисије Ружица Јукић и независни експерти Емина Јахић и Сања Јокић поднијеле оставке на те функције. На тај потез су се одлучиле због тога што је ВСТС одбио приједлог Комисије за поништење јавног огласа, која је то тражила јер је коверта кандидата Плеха била отворена.

Бивши главни дисциплински тужилац Арбен Муртезић разријешен је са те дужности на сопствени захтјев крајем маја прошле године и Курспахићева је од тада вршилац дужности главног дисциплинског тужиоца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана