Špirić: Građani da se odupru jurišanju na institucije Srpske

Srna, Foto A. Čavić
Špirić: Građani da se odupru jurišanju na institucije Srpske

Banjaluka - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je povodom izjave gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića o formiranju novih bezbjednosnih struktura u Trebinju da se tako nešto želi prenijeti na Pale, Bijeljinu, Doboj i Banjaluku radi pravljenja nemira i nereda, "jer su svjesni da će izgubiti izbore".

Špirić je upozorio birače da ne nasjedaju na provokacije i da se glasovima odupru izazovima jurišanja na institucije i na Republiku Srpsku.

On je na konferenciji za novinare podsjetio da su na nedavno održanom predizbornom skupu Saveza za promjene u Trebinju na nepristojan način vrijeđani kandidati SNSD-DNS-SP za predsjednika Srpske Milorad Dodik i za člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović

"To su riječi uvrede i mržnje, koje u ovo vrijeme nikome nisu potrebne", istakao je Špirić.

Ističe da je bio nedovoljno ozbiljno shvaćen kada je ranije upozoravao da se vrši obuka opozicije u pojedinim centrima u inostranstvu, a jedan takav centar bio je i u Tuzli.

On je naveo da je danas Republici Srpskoj potrebna politička stabilnost koja podrazumijeva većinu u Narodnoj skupštini Srpske sa koalicionim partnerima, što je jedini način da se sačuvaju i ojačaju institucije Srpske, otvaraju nova radna mjesta, obezbjeđuju strane investicije, te jačaju socijalna davanja.

Špirić je rekao da "PDP po Bijeljini dijeli po 50 KM da se glasa za tu opciju", kao i da se "na području Bijeljine socijalno ugroženim porodicama u kojima ima više glasača SDS oduzima lična dokumenta koja će im biti vraćena, a biće im i plaćeno, onog trenutka kada donesu dokaze da su glasali za SDS".

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić je pozvao političko Sarajevo da prestane davati podršku radikalnim islamistima u BiH, naglasivši da postoji spremnost u Republici Srpskoj za zajedničkim odupire bezbjednosnoj prijetnji radikalnog islamizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana