Шпирић: Грађани да се одупру јуришању на институције Српске

Срна, Фото А. Чавић
Шпирић: Грађани да се одупру јуришању на институције Српске

Бањалука - Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић рекао је поводом изјаве градоначелника Требиња Славка Вучуревића о формирању нових безбједносних структура у Требињу да се тако нешто жели пренијети на Пале, Бијељину, Добој и Бањалуку ради прављења немира и нереда, "јер су свјесни да ће изгубити изборе".

Шпирић је упозорио бираче да не насједају на провокације и да се гласовима одупру изазовима јуришања на институције и на Републику Српску.

Он је на конференцији за новинаре подсјетио да су на недавно одржаном предизборном скупу Савеза за промјене у Требињу на непристојан начин вријеђани кандидати СНСД-ДНС-СП за предсједника Српске Милорад Додик и за члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић

"То су ријечи увреде и мржње, које у ово вријеме никоме нису потребне", истакао је Шпирић.

Истиче да је био недовољно озбиљно схваћен када је раније упозоравао да се врши обука опозиције у појединим центрима у иностранству, а један такав центар био је и у Тузли.

Он је навео да је данас Републици Српској потребна политичка стабилност која подразумијева већину у Народној скупштини Српске са коалиционим партнерима, што је једини начин да се сачувају и ојачају институције Српске, отварају нова радна мјеста, обезбјеђују стране инвестиције, те јачају социјална давања.

Шпирић је рекао да "ПДП по Бијељини дијели по 50 КМ да се гласа за ту опцију", као и да се "на подручју Бијељине социјално угроженим породицама у којима има више гласача СДС одузима лична документа која ће им бити враћена, а биће им и плаћено, оног тренутка када донесу доказе да су гласали за СДС".

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић је позвао политичко Сарајево да престане давати подршку радикалним исламистима у БиХ, нагласивши да постоји спремност у Републици Српској за заједничким одупире безбједносној пријетњи радикалног исламизма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана