Slavko Vučurević, kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Trebinja: Radna mjesta uz nove investitore

Marijana Miljić
Slavko Vučurević, kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Trebinja: Radna mjesta uz nove investitore

Ako pobijedim na izborima, u idućih godinu zaposliću 1.600 radnika, a za četiri godine stopa nezaposlenosti biće jednocifrena. Hercegovinu ću spasiti od daljeg raseljavanja i rapidnog smanjenja broja stanovnika, rekao je kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Trebinja Slavko Vučurević.

* GLAS: Šta očekujete od predstojećih lokalnih izbora i šta će oni donijeti stanovnicima Vašeg grada?

VUČUREVIĆ: Očekujem pobjedu patriotskih snaga i poštenog naroda koji je stvarao RS i odbranio Trebinje. Takođe, očekujem da građani neće dati političku pažnju onima koji su djecu poštenih radnika nazvali kopiladima, pljačkali RS i bježali preko granice. Uvjeren sam u glatku i sigurnu pobjedu Saveza za promjene u čitavoj Hercegovini, jer je to jedini način da spasimo ovaj dio RS. Ovim izborima Hercegovina će se oprostiti od lopova, pljačkaša, lažova i prevaranata.

* GLAS: Šta je u osnovi Vašeg programa i za šta ćete se zalagati?

VUČUREVIĆ: Pored zapošljavanja i smanjenja stope nezaposlenosti planiramo dovesti nove investitore i pomoći Rodoljubu Draškoviću u megaprojektu "Grad sunca". Nastavićemo sa daljim razvojem privrede, ali i kroz razne subvencije rješavati stambeni problem mladih bračnih parova da bismo popravili natalitet i Hercegovinu spasili od daljeg rapidnog smanjenja broja stanovnika.

* GLAS: Zašto građani treba da glasaju za Vas, a ne za drugog kandidata?

VUČUREVIĆ: Treba da glasaju za mene jer je SNSD stranka laži i prevara, pljački, obmana, organizovanog kriminala i ljudi koji nemaju mnogo skrupula kada je riječ o socijalnim problemima ugroženih. Ta nenarodna politika mora da ode. Oličenje SNSD-a leži u antiljudskoj i antidržavničkoj politici i oni moraju da siđu sa političke scene, jer je riječ o opasnoj stranci koja prijeti da potpuno uništi RS.

* GLAS: Kako ćete garantovati građanima da ćete ispuniti obećano ako pobijedite?

VUČUREVIĆ: Građani znaju da ću sve što sam rekao i uraditi. Mi već imamo spremne objekte u kojima ćemo zaposliti nove radnike. Trebinje je postalo potpuno stabilna lokalna zajednica uprkos udaru od strane Vlade RS kroz kriminal i propast Bobar banke. Prvi put se u našem gradu grade tri tržna centra, pet novih hotela, proizvodna hala za 200 radnika, te megaautlet centar za 360 radnika i niz drugih projekata. Iskoristićemo i naklonost i otvorenost međunarodne zajednice da dovedemo još investitora i da pokrenemo dodatnu proizvodnju, da bi mladi dobili posao i ostali u našem gradu.

* GLAS: Kako biste ocijenili protivkandidata?

VUČUREVIĆ: On je ocijenio sam sebe, jer je sve borce i poštene ljude nazvao izdajnicima. Riječ je o čovjeku koji nije ništa dobro uradio za Trebinje. Trebinje ne želi da ide u propast, već naprijed, a sa tim ljudima može se samo u sunovrat.

Koncesije

* GLAS: Šta ćete prvo uraditi ako pobijedite na izborima?

VUČUREVIĆ: Prvo ćemo sazvati sjednicu Saveza opština i gradova da bi Trebinje i Hercegovina potpuno ovladali svojim resursom, a to su finansijski efekti proizvodnje električne energije na području Trebinja i istočne Hercegovine. Zahtijevaćemo da dodjela svih koncesija bude vraćena na lokalni nivo. Pokrenućemo i niz inicijativa koje će dovesti do bržeg privrednog razvoja i koje će garantovati sigurnu budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana