Славко Вучуревић, кандидат Савеза за промјене за градоначелника Требиња: Радна мјеста уз нове инвеститоре

Маријана Миљић
Славко Вучуревић, кандидат Савеза за промјене за градоначелника Требиња: Радна мјеста уз нове инвеститоре

Ако побиједим на изборима, у идућих годину запослићу 1.600 радника, а за четири године стопа незапослености биће једноцифрена. Херцеговину ћу спасити од даљег расељавања и рапидног смањења броја становника, рекао је кандидат Савеза за промјене за градоначелника Требиња Славко Вучуревић.

* ГЛАС: Шта очекујете од предстојећих локалних избора и шта ће они донијети становницима Вашег града?

ВУЧУРЕВИЋ: Очекујем побједу патриотских снага и поштеног народа који је стварао РС и одбранио Требиње. Такође, очекујем да грађани неће дати политичку пажњу онима који су дјецу поштених радника назвали копиладима, пљачкали РС и бјежали преко границе. Увјерен сам у глатку и сигурну побједу Савеза за промјене у читавој Херцеговини, јер је то једини начин да спасимо овај дио РС. Овим изборима Херцеговина ће се опростити од лопова, пљачкаша, лажова и превараната.

* ГЛАС: Шта је у основи Вашег програма и за шта ћете се залагати?

ВУЧУРЕВИЋ: Поред запошљавања и смањења стопе незапослености планирамо довести нове инвеститоре и помоћи Родољубу Драшковићу у мегапројекту "Град сунца". Наставићемо са даљим развојем привреде, али и кроз разне субвенције рјешавати стамбени проблем младих брачних парова да бисмо поправили наталитет и Херцеговину спасили од даљег рапидног смањења броја становника.

* ГЛАС: Зашто грађани треба да гласају за Вас, а не за другог кандидата?

ВУЧУРЕВИЋ: Треба да гласају за мене јер је СНСД странка лажи и превара, пљачки, обмана, организованог криминала и људи који немају много скрупула када је ријеч о социјалним проблемима угрожених. Та ненародна политика мора да оде. Оличење СНСД-а лежи у антиљудској и антидржавничкој политици и они морају да сиђу са политичке сцене, јер је ријеч о опасној странци која пријети да потпуно уништи РС.

* ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано ако побиједите?

ВУЧУРЕВИЋ: Грађани знају да ћу све што сам рекао и урадити. Ми већ имамо спремне објекте у којима ћемо запослити нове раднике. Требиње је постало потпуно стабилна локална заједница упркос удару од стране Владе РС кроз криминал и пропаст Бобар банке. Први пут се у нашем граду граде три тржна центра, пет нових хотела, производна хала за 200 радника, те мегааутлет центар за 360 радника и низ других пројеката. Искористићемо и наклоност и отвореност међународне заједнице да доведемо још инвеститора и да покренемо додатну производњу, да би млади добили посао и остали у нашем граду.

* ГЛАС: Како бисте оцијенили противкандидата?

ВУЧУРЕВИЋ: Он је оцијенио сам себе, јер је све борце и поштене људе назвао издајницима. Ријеч је о човјеку који није ништа добро урадио за Требиње. Требиње не жели да иде у пропаст, већ напријед, а са тим људима може се само у суноврат.

Концесије

* ГЛАС: Шта ћете прво урадити ако побиједите на изборима?

ВУЧУРЕВИЋ: Прво ћемо сазвати сједницу Савеза општина и градова да би Требиње и Херцеговина потпуно овладали својим ресурсом, а то су финансијски ефекти производње електричне енергије на подручју Требиња и источне Херцеговине. Захтијеваћемо да додјела свих концесија буде враћена на локални ниво. Покренућемо и низ иницијатива које ће довести до бржег привредног развоја и које ће гарантовати сигурну будућност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана