SMS prevaranti ponovo iznuđuju dopune

D. S.
SMS prevaranti ponovo iznuđuju dopune

Banjaluka - SMS prevaranti, koji se u vrijeme godišnjih odmora i praznika redovno "javljaju", ponovo su se aktivirali jer su na brojeve mnogih stanovnika Srpske proteklih dana stizale poruke u kojima ih "prijatelj u nevolji" moli da mu dopune račun.

"Hajde molim te dopuni mi deset maraka na ovaj broj. Nemam više na računu, a treba mi. Sutra dolazim, pa se vidimo, dam ti pare", sadržaj je poruke koja je došla brojnim stanovnicama.

U kompaniji "m:tel" ističu su da su broj telefona 066/339-365,  sa kojeg su ove poruke stizale, blokirali.

- Ovakve poruke se smatraju zloupotrebom usluga, a brojevi sa kojih dolaze se odmah isključuju po prijavi korisnika - kazali su u "m:telu".

Oni su svojim korisnicima savjetovali da ne dopunjavaju račun nepoznatih lica i ne odgovaraju na ovakve poruke.

- Ovakve ili slične slučajeve korisnici mogu prijaviti putem besplatnog korisničkog broja 0800 50 000, kako bismo mogli reagovati - kazali su u "m:telu".

Poruke sličnog sadržaja na telefone stanovnika Srpske stizale su i ranijih godina.

Iako se mnogi samo slatko nasmiju kada prime poruku ovakvog sadržaja i brže-bolje je izbrišu, zasigurno je ranije bilo i onih koji se sažale na nepotpisanog prijatelja kojem je nestalo kredita na mobilnom telefonu. Zanimljivo je da su se ovakve poruke pojavile prije nekoliko godina i da su prevaranti "u nevolji" prvobitno tražili pomoć od pet maraka, dok je tarifa sada uduplana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana