Почињу радови на земљишту у Трапистима

Г. М.
Почињу радови на земљишту у Трапистима

Бањалука - Један од два тендера које је Агенција за идентификациона документа, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА) БиХ расписала у вези са изградњом управне зграде ове институције у Бањалуци је закључен, чиме је омогућен почетак радова на земљишту у Трапистима.

- Тендер за исколчење је завршен и за тај посао потписали смо уговор. Тендер за чишћење, рушење објеката и ограђивање још је отворен, то је тек почело и још немам информацију ко су све понуђачи - казао је директор ИДДЕЕА Ариф Нанић.

Он је казао да ће објекат управе ИДДЕЕА бити грађен како је раније и најављивано, на земљишту бивше војне неперспективне имовине, у касарни у Трапистима.

- То земљиште додијељено је Влади РС и сада је у њеном власништву, а ИДДЕЕА је добила право грађења на том земљишту - рекао је Нанић.

Проблем са расписивањем тендера за изградњу тог објекта појавио се када је у једном од ревизорских извјештаја било примједби у смислу да је потребно сагледати могућност преноса власништва земљишта за изградњу те зграде, на БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана