Петровић: Напади на Српску - услов који је опозицији поставио Изетбеговић

Срна
Петровић: Напади на Српску - услов који је опозицији поставио Изетбеговић

Требиње - Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић рекао је да ова странка очекује да ће садашње, како каже, издајничко руководство СДС-а наставити да напада Републику Српску и предсједника Републике Милорада Додика и да су такав услов и задатак добили од предсједника СДА Бакира Изетбеговића када их је као изборне губитнике узео у Савјет министара.

Петровић сматра да је дио те политике и Младен Иванић који је изабран за члана Предсједништва БиХ захваљујући гласовима Бошњака, што су неколико пута потврђивали Недим Чивић, Адмир Чавка, Садик Ахметовић.

Генерални секретар СНСД-а је рекао да је "посебну бошњачку подршку Иванић добио у Подрињу, јер је Насер Орић тако наредио", саопштено је из СНСД-а.

"СДС, ПДП и НДП су могли спријечити Бакирово управљање Уставним судом БиХ који је прегласавањем доносио одлуке о укидању 9. јануара и забрањивао референдум о Дану Републике Српске. Нису хтјели, ни смјели, да се повуку из орагана на нивоу БиХ што је од њих тражио Милорад Додик као предсједник Републике. Чак су рекли Бакиру Изетбеговићу да им не пада на памет да то ураде и напусте коалицију са СДА, што је Бакир потврдио турској агенцији Анадолија. Као доказ подаништва Вукота Говедарица је јавно хвалио Бакира Изетбеговића као политичара будућности", истакао је Петровић.

Он је оцијенио да "руководство СДС-а и такозвани Савез за промјене нису само срамота тих странака и њихових бирача, већ су срамота и за Републику Српску".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана