Kitarović: BiH - druga domovina Hrvata

Srna
Kitarović: BiH - druga domovina Hrvata

Derventa - Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je večeras u Derventi da Hrvatska želi mir, budućnost i harmoniju odnosa između svih građana i da je BiH "druga domovina hrvatskog naroda".

"Zalagaću se da Hrvatska više ulaže u Hrvate u BiH i sve sugrađane jer su konstitutivnost i ravnopravnost sva tri naroda okosnica BiH", rekla je Kitarovićeva.


Ona je u Derventi, na poziv potpredsjednika Republike Srpske Josipa Jerkovića, posjetila "Napretkov dom" i pozdravila okupljene Hrvate koji su se vratili na područje ove opštine.

Jerković je naveo da Kitarovićeva želi dati podršku konstitutivnosti Hrvata na teritoriji BiH.

"Rekao sam Kitarovićevoj da se uvijek može poboljšati položaj Hrvata u cijeloj BiH i Republici Srpskoj. Uskoro se nadamo dolasku kod Kitarovićeve, kako bi je dodatno upoznali sa problemima i prijedlogom njihovog rješavanja, prije nego što ona ponovo dođe u posjetu Posavini", istakao je Jerković.

Kitarovićevoj je dobrodošlicu poželio predsjednik Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Mirko Filipović, koji je zahvalio za dosadašnju pomoć.

Posjeti Kitarovićeve prisustvovali su i ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš, ambasador Hrvatske u BiH Ivan del Vekio, konzul Hrvatske u Banjaluci Zlatko Kramarić i drugi zvaničnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana