Još jedna likvidacija u Istočnom Sarajevu

Željka Domazet
Još jedna likvidacija u Istočnom Sarajevu

Ubijen Zoran Golub - Čarlama

ISTOČNO SARAJEVO - Zoran Golub, zvani Čarlama, ubijen u nedjelju oko 11 časova u bašti svoga lokala Sportna uglu ulice Stefana Nemanje u Istočnom Novom Sarajevu, dok je sa društvom pio jutarnju kafu.

- Prema izjavama svjedoka, Goluba je ubilo nepoznato lice koje je sa fantomkom na glavi iz automatske puške ispalilo više metaka u njega. Potom je ušlo u crni “golf” peticu u kome su ga čekala još dva maskirana lica nakon čega su se udaljili u pravcu Kantona Sarajevo. Drugih povrijeđenih lica nije bilo - kazala je “Glasu Srpske” portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, Danka Tešić.

Ona je dodala da je policiji poznato da se Golub kretao u kriminogenim krugovima, ali nije mogla da potvrdi da li je imao dosije u policiji.

Da je riječ o dobro pripremljenom i planiranom ubistvu potvrđuje i činjenica da niko od gostiju kafića koji su sjedili u bašti nije povrijeđen i da je napadač znao u koga puca.

- Napadač je znao da je Zoran u bašti jer je ušao sa parkinga ispred zgrade gdje je bio parkiran njegov automobil “reno-megan”, ušao kroz uski prolaz između zgrade i kafića i precizno ispalio rafal - rekao je jedan od očevidaca.

Dodali su da je Golub sjedio u društvu trojice autoprevoznika i da je prethodne noći bio na svadbi u restoranu “Kula” u Istočnom Sarajevu.

Dežurni okružni tužilac koji je vršio uviđaj nije želio da otkriva više detalja o ovom ubistvu. Da je riječ o ubistvu čije bi rasvjetljavanje trebalo dovesti do značajnijih podataka govori i činjenica da su uviđaju prisustvovali i predstavnici Misije evropske policije u BiH.

U kafiću “Sport” usred dana u oktobru 2006. godine pokušano je ubistvo jednog od “žestokih momaka” Istočnog Sarajeva Đorđa Ždrala.

 Žena i tri kćerke

Iza pokojnog Zorana Goluba ostali su supruga i tri maloljetne djevojčice. Golub je bio član Upravnog odbora Fudbalskog kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva i jedan od organizatora Božićnih turnira koji se već sedam godina tradicionalno održavaju u Istočnom Sarajevu.

 Trinaesto ubistvo

Ubistvo Zorana Goluba je 13. koje se posljednjih godina desilo u Istočnom Sarajevu, a sva prethodna još nisu rasvijetljena. Prema nezvaničnim informacijama, Zoranovo ubistvo dovodi se u vezu sa nedavno presječnim lancem i uhapšenim dilerima droge u Istočnom Sarajevu.

Ispaljena 42 metka

ISTOČNO SARAJEVO - Na mjestu ubistva vlasnika kafe-bara "Sport" Zorana Goluba /41/ u Ulici cara Lazara u Istočnom Sarajevu, pronađena je 41 čaura kalibra 7,62 milimatra, saopšteno je danas iz CJB Istočno Sarajevo.

Juče oko 11.00 časova nepoznati maskirano lice u ljetnoj bašti ovog kafea ubio je Goluba, nakon čega je zajedno sa dva maskirana muškarca, putničkim vozilom makre "golf 5" udaljio u pravcu Kantona Sarajevo - stoji u saopštenju CJB i ističe da su na licu mjesta ovog teškog krivičnog djela konstatovana i oštećenja inventara i okolnih objekata.

Policija preduzima neophodne mjere radi pronalaska, identifikacije i hapšenja počinilaca ovog krivičnog djela

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana