Изетбеговић одговорио Колинди: Размислите двапут, и у Хрватској буја усташки екстремизам

klix.ba
Изетбеговић одговорио Колинди: Размислите двапут, и у Хрватској буја усташки екстремизам

Сарајево - Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао је данас да је хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић преувеличала број повратника из Исламске државе у БиХ те да њене изјаве нису одмјерене.

"Предсједница Грабар-Китаровић очигледно није поступила тако, чиме је показала непоштовање према Босни и Херцеговини и њеном руководству. Није добро БиХ назвати нееманципованом земљом, коментарисати одијевање Бошњака и Бошњакиња, преувеличавати проблем тзв. исламског екстремизма у БиХ, рецимо додавати двије нуле на број повратника са страних ратишта...

Са сиријског ратишта се вратило 46 особа из БиХ дакле, пар десетина а не пар хиљада како је то устврдила предсједница Хрватске. У прошлој години није забиљежен ни један одлазак на страно ратиште из БиХ.

Наше службе безбједности активно се и успјешно носе с овим проблемом, размјењују податке и искуства с надлежним службама, укључујући и оне у Хрватској.

И у Хрватској буја усташки екстремизам, и Хрвати одлазе на страна ратишта попут украјинског, у Јасеновцу је откривена спомен-плоча с нацистичким поздравом, јавност се чудила неким фотографијама с екстремистичким барјацима, па смо ми из БиХ избјегавали да такве појаве коментаришемо... Надам се да ће предсједница Грабар-Китаровић убудуће поступити тако, односно бринути о властитом дворишту а нама препустити бригу за наше", казао је Изетбеговић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана