Изетбеговић: Никад више коалиција са Радончићем

nezavisne.com
Изетбеговић: Никад више коалиција са Радончићем

alt="Izetbegović: Nikad više koalicija sa Radončićem" itemprop=image title="Izetbegović: Nikad više koalicija sa Radončićem" class=img-responsive v:shapes="_x0000_i1025">Фото: Неџад Угљеша ђ Изетбеговић: Никад више коалиција са Радончићем

Сарајево – Предсједништво СДА подржало је на сједници закључке Савјета за спољну политику Европске уније који се односе на БиХ, рекао је Бакир Изетбеговић, лидер СДА, на конференцији за медије.

Изетбеговић је нагласио да се слаже са ставом овога вијећа да није добро да Босна и Херцеговина у овом тренутку ради на неким законима који могу додатно усложити ситуацију мислећи на Изборни закон и члан који се односи на избор члана Предсједништва.

"СДА неће прихватити измјене овог члана док се не имплементира Сејдић-Финци", казао је Изетбеговић и додао да ће странка чијем је челу упутитти нове измјене изборног закона али након што приједлог ХДЗ-а БиХ, прође парламентарну процедуру.

На новинарско питање с ким од странака не би никада више ушао у коалицију Изетбеговић је рекао да је то сигурно Фахрудин Радончић и СББ, те додао да ни једна бошњачка партија не би требала да иде у коалицију са Радончићем.

Он је указао на потребу да се изврше измјене Изборног закона када су у питтању имплементације одлука Уставног суда БиХ. Позвао је све релевантне политичке субјекте у БиХ да престану са блокадама и лошом реториком.

"Изборна кампања, треба да се заустави и да се у њу крене тек 30 дана пред изборе., мислим да је ситуација у БиХ није тако тешка колико се то надувава", рекао је Изетбеговић.

СДА тражи од свих политичких субјеката у бх. парламенту да усвоје закон о акцизама јер је то веома важно.

"За нас је прихватљив сваки закон који ће осигурати транспарентност и исклључлити могућност да средства од акциза иду у буџетску потрошњу. Морају бити изричито намјењења за цестоградњу", каже Изетбеговић.

Борјана Кришто, предсједавајући Предстваничког дома БиХ и замјеник предсједника ХДЗ-а БиХ, потврдила је да ће измјене Изборног закон БиХ, који је предложио Клуб хрватског народа у Дому народа БиХ, требале наћи на дневном реду наредне сједнице тог дома.

"Требале су бити достављене темељне одредбе закона које се мијењају тако да ја вјерујем да би то требала бити једна од точака дневног реда наредне сједнице Заступничког дома", нагласила је Кришто за Анадолију. Истиче да су нужне измјене Изборног закона БиХ, те да ће у парламенту бити прилика да се чују ставови свију у вези са овим законом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана