Галијашевић: Мектић је генератор највећих проблема у БиХ

Срна
Галијашевић: Мектић је генератор највећих проблема у БиХ

Бањалука - Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић тврди да је министар безбједности БиХ Драган Мектић највећи проблем безбједности у БиХ и генератор свих највећих проблема.

"Тужилаштво БиХ је требало давно позвати Мектића због његове фалсификоване хрватске дипломе и начина на који је заштитио криминалце који су напали премијера Србије Александра Вучића у Сребреници и покушали на њега да изврше атентат", рекао је Галијашевић Срни.


Он сматра да је Тужилаштво БиХ требало да позове Мектића и због начина на који штити некадашњег начелника ратног штаба такозване Армије БиХ Сефера Халиловића, бившег ратног команданта такозване Армије БиХ Атифа Дудаковића и бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића који стално говоре о рату и о томе да ће нека политичка рјешења сигурно изазвати рат, стално уводећи рат као опцију.

"Мектића треба свакако позвати због тога што штити терористе који се враћају из Сирије, умањује проблем тероризма и екстремизма, што упорно напада на Републику Српску и што не схвата да све ово што се дешава - санкције и све остало, није напад на једног човјека већ, практично, напад на Републику Српску и заштита Бакира Изетбеговића и његове апелације Уставном суду БиХ", каже Галијашевић.

Он је рекао да је Мектић "војник Бакира Изетбеговића који је уцијењен због злочиначке ратне прошлости у Прњавору и коруптивних радњи које је чинио као директор Службе за послове са странцима у изградњи објекта вриједног 7,7 милиона КМ".

Галијашевић додаје да је Мектић у потпуности уцијењен и због начина на који је са фалсификованом дипломом хрватског МУП-а обављао високе дужности у БиХ посљедњих 12 година.

"Тужилаштво БиХ свакако треба позвати Мектића на разговор, узети од њега изјаву, па ће онда и он као министар безбједности схватити да су поруке које Сефер Халиловић, Бакир Алиспахић, Атиф Дудаковић и Бакир Изетбеговић шаљу путем медија ратнохушкачке и да треба страховати и схватити их врло озбиљно", рекао је Галијашевић, коментаришући данашњи позив Мектића Тужилаштву БиХ да Галијашевића и остале који најављују рат саслушају, утврде како су дошли до тих информација и да их процесуирају, јер су то, тврди министар безбједности, измишљотине.

Галијашевић је истакао да оваквим изјавама Мектић жели да му се освети због кривичних пријава које је поднио против њега, а које су у поступку у Тужилаштву БиХ.

"Ријеч је о пријавама у вези са Мектићевом лажном дипломом и лажним тврдњама о мом наводном учешћу на Возући које је пласирао с циљем обмањивања јавности", каже Галијашевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана