Dani Srpske u Sankt Peterburgu planirani u maju

Srna
Dani Srpske u Sankt Peterburgu planirani u maju

Banjaluka - Vlada Republike Srpske prihvatila je danas informaciju o planiranom održavanju manifestacije "Dani Republike Srpske u Sankt Peterburgu" u maju.

U toku trajanja ove manifestacije predviđen je i sastanak zajedničke radne grupe vlada Republike Srpske i Sankt Peterburga, kao i otvaranje kancelarije Predstavništva Srpske u Ruskoj Federaciji u Sankt Peterburgu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.


Na pripremama za realizaciju manifestacije predstavljanja Srpske u oblasti kulture "Dani Republike Srpske u Sankt Peterburgu" rade Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, u koordinaciji sa Predstavništvom Republike Srpske u Rusiji.

Pripremu rade na osnovu Protokola o saradnji između Sankt-Peterburga /Rusija/i Republike Srpske /BiH/ od 1. juna prošle godine i "Mape puta aktivnosti za realizaciju spiska prioritetnih pravaca saradnje između Vlade Sankt Peterburga i Republike Srpske za period od 2017. do 2019. godine".

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost Ministarstvu trgovine i turizma na plan utroška 100.000 KM u ovoj godini, tekući grant za zaštitu potrošača.

Sredstva se raspoređuju u svrhu sufinansiranja režijskih i materijalnih troškova rada udruženja za zaštitu potrošača koja su upisana u Evidenciju, a koja se vodi u Ministarstvu trgovine i turizma, na osnovu Pravilnika o obliku, sadržaju i načinu vođenja evidencije udruženja za zaštitu potrošača, i to u jednakim mjesečnim iznosima po 500 KM.

Sredstva se raspoređuju i u svrhu finansiranja projekata koje realizuju udruženja za zaštitu potrošača u cilju podizanja javne svijesti potrošača i trgovaca o njihovim pravima i obavezama, u preostalom iznosu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana