Cvijanović: Savjetovanje u Tesliću u funkciji pripreme Sabora stranke

Srna
Cvijanović: Savjetovanje u Tesliću u funkciji pripreme Sabora stranke

Teslić - Međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da današnje stranačko savjetovanje u Tesliću nije manifestaciono okupljanje, već radni sastanak, koji je u funkciji pripreme Sabora SNSD-a i drugih aktivnosti koje će potom uslijediti.

"Stranačko savjetovanje je praksa koju smo imali i u ranijem periodu. Došlo je vrijeme da se definišu ili pozicioniraju jasnije određene politike stranke i iz tog razloga smo se i okupili danas", rekla je Cvijanovićeva novinarima u pauzi savjetovanja SNSD-a, koje se održava u Hotelu "Kardijal" u Tesliću.

Ona je navela da će na savjetovanju raditi u okviru četiri panela, a da će potom u plenumu nastaviti da definišu zaključke za sve oblasti.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo načinom na koji su svi članovi SNSD-a pristupili ovom velikom zadatku.

"Nije u pitanju manifestaciono okupljanje, nego isključivo radni sastanak koji je u pripremi Sabora SNSD-a, ali i nekih drugih stvari koje će doći nakon toga. Riječ je o nizu aktivnosti koje se odnose na narednu godinu, lokalne izbore i na sve što nam predstoji do novih opštih izbora", rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je navela da će na panelu, kojim ona rukovodi, biti razmatrano pitanje Ekonomske politike, rad Vlade, Narodne skupštine i lokalnih zajednica u kontekstu provođenja stranačke politike.

"Moramo da damo odgovore na određena pitanja, a polazna osnova za to je Ekonomska politika koju smo definisali za ovu godinu, program rada Vlade za četvorogodišnji period", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da potrebno naći dobra rješenja, inovirati ono što je potrebno i definisati određena rješenja koja će odgovarati svemu onome što sada imamo u savremenom svijetu.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto savjetovanju SNSD-a ne prisustvuje potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičića, Cvijanovićeva je navela da nije prisutan ni član Glavnog odbora SNSD-a Zoran Tegeltije, ni drugi koji su opravdali svoj izostanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana