Bez odluke o smjeni Zupca

Srna
Bez odluke o smjeni Zupca

Sarajevo - Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH razmatrao je danas inicijativu ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića za smjenu direktora Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH Gorana Zupca, ali nije donio definitivnu odluku o tom pitanju, rekao je predsjednik Odbora Žiko Krunić.

"Nezavisni odbor je, prije svega, o tome detaljno diskutovao i izjašnjavao se povodom inicijative. Bilo je više prijedloga od članova Nezavisnog odbora. Definitivna odluka o tom pitanju nije donesena zbog nedostajućih glasova za kvalifikovanu većinu, što je problem kod ovakvih tijela", rekao je Krunić novinarima.


On je pojasnio da je za donošenje bilo koje odluke potrebno sedam glasova "za".

"Međutim, mi ćemo nastaviti te aktivnosti. Ja ću koristiti poslovnička ovlaštenja kao predsjednik Nezavisnog odbora, tako da ću zatražiti da u roku od sedam dana nama bude dostavljen izvještaj Sipe o radu za 2014. godinu", naveo je Krunić.

Prema njegovim riječima, nakon toga će biti razmatrani razlozi "za" i "protiv" smjene i vrlo brzo će biti donesena definitivna odluka o tom pitanju.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić informisao je Nezavisni odbor o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića na komemorativnom skupu u Potočarima.

"Zaključeno je da treba nastaviti postupak utvrđivanja činjenica u vezi sa tim događajem. Tražićemo pisanu informaciju Direkcije i Odbora za bezbjednost Savjeta ministara, a onda ćemo vidjeti da li je bilo propusta rukovodilaca policijskih agencija na nivou BiH. Ne prejudiciramo ništa, Vilić je danas pokušao da objasni sve detaljno", naveo je Krunić.

Prema njegovim riječima, ništa negativno nije se moglo čuti u vezi sa saradnjom policijskih agencija.

"Vilić ima podršku većine članova Odbora. On je lično preduzeo sve što se moglo, ali ćemo imati priliku čuti i njegove saradnike", dodao je Krunić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana