Без одлуке о смјени Зупца

Срна
Без одлуке о смјени Зупца

Сарајево - Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ разматрао је данас иницијативу министра безбједности БиХ Драгана Мектића за смјену директора Агенције за истраге и заштиту /SIPA/ БиХ Горана Зупца, али није донио дефинитивну одлуку о том питању, рекао је предсједник Одбора Жико Крунић.

"Независни одбор је, прије свега, о томе детаљно дискутовао и изјашњавао се поводом иницијативе. Било је више приједлога од чланова Независног одбора. Дефинитивна одлука о том питању није донесена због недостајућих гласова за квалификовану већину, што је проблем код оваквих тијела", рекао је Крунић новинарима.


Он је појаснио да је за доношење било које одлуке потребно седам гласова "за".

"Међутим, ми ћемо наставити те активности. Ја ћу користити пословничка овлаштења као предсједник Независног одбора, тако да ћу затражити да у року од седам дана нама буде достављен извјештај Сипе о раду за 2014. годину", навео је Крунић.

Према његовим ријечима, након тога ће бити разматрани разлози "за" и "против" смјене и врло брзо ће бити донесена дефинитивна одлука о том питању.

Директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић информисао је Независни одбор о нападу на премијера Србије Александра Вучића на комеморативном скупу у Поточарима.

"Закључено је да треба наставити поступак утврђивања чињеница у вези са тим догађајем. Тражићемо писану информацију Дирекције и Одбора за безбједност Савјета министара, а онда ћемо видјети да ли је било пропуста руководилаца полицијских агенција на нивоу БиХ. Не прејудицирамо ништа, Вилић је данас покушао да објасни све детаљно", навео је Крунић.

Према његовим ријечима, ништа негативно није се могло чути у вези са сарадњом полицијских агенција.

"Вилић има подршку већине чланова Одбора. Он је лично предузео све што се могло, али ћемо имати прилику чути и његове сараднике", додао је Крунић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана