Tegeltija: Moguć raskid aranžmana sa MMF-om

Srna
Tegeltija: Moguć raskid aranžmana sa MMF-om

Banjaluka - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je da je aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/ u blokadi, te da je vrlo realno očekivati da zbog blokada političke prirode iz Federacije BiH dođe do njegovog raskidanja.

Tegeltija je naveo da je nakon razgovora sa predstavnicima MMF-a u petak izvjesno da će ta institucija čekati do kraja marta da se domaći faktori usaglase u vezi sa ispunjavanjem preostalih prethodnih mjera iz Pisma namjere, te da se, ako do tog roka obaveze ne budu ispunjene, očekuje raskidanje proširenog aranžmana sa MMF-om.


"Ukoliko se iza toga ništa ne desi, onda će sasvim sigurno doći do prekida aranžmana i moraće se otvoriti neki novi pregovori o nekom novom aranžmanu", rekao je Tegeltija za "Nezavisne novine", napominjući da je Republika Srpska ispunila sve obaveze.

Tegeltija je zaključio da blokade dolaze iz parlamenta Federacije BiH i Savjeta ministara BiH, koji nisu ispunili dogovorene obaveze, od kojih se najvažnija odnosi na Zakon o akcizama.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana