Тегелтија: Могућ раскид аранжмана са ММФ-ом

Срна
Тегелтија: Могућ раскид аранжмана са ММФ-ом

Бањалука - Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је да је аранжман са Међународним монетарним фондом /ММФ/ у блокади, те да је врло реално очекивати да због блокада политичке природе из Федерације БиХ дође до његовог раскидања.

Тегелтија је навео да је након разговора са представницима ММФ-а у петак извјесно да ће та институција чекати до краја марта да се домаћи фактори усагласе у вези са испуњавањем преосталих претходних мјера из Писма намјере, те да се, ако до тог рока обавезе не буду испуњене, очекује раскидање проширеног аранжмана са ММФ-ом.


"Уколико се иза тога ништа не деси, онда ће сасвим сигурно доћи до прекида аранжмана и мораће се отворити неки нови преговори о неком новом аранжману", рекао је Тегелтија за "Независне новине", напомињући да је Република Српска испунила све обавезе.

Тегелтија је закључио да блокаде долазе из парламента Федерације БиХ и Савјета министара БиХ, који нису испунили договорене обавезе, од којих се најважнија односи на Закон о акцизама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана