Златна матрјошка отишла у Источно Сарајево

Срна
Златна матрјошка отишла у Источно Сарајево

Мокра Гора - "Златна матрјошка" у конкуренцији такмичара од 18 до 25 година на Фестивалу руске музике "Бољшој" припала је "Акордес" квинтету хармоника Факултета музичких умјетности Источно Сарајево.

У истој категорији "Сребрна матројшка" отишла је у руке Ањи Малковој из Новог Сада, а бронзана Ивани Дамјанов из Новог Сада.

Фестивал који је на Мећавнику на Мокрој Гори окупио младе талентоване музичаре из Републике Српске, Србије и Русије, свечано је затворен у суботу увече, када су и додијељене награде. У конкуренцији од 13 до 17 година побједник је Светлана Звирјева из Санкт Петербурга, другу награду добила је Јана Јаковљевић из Београда, а трећу Виолета Сабајева из Омска. О најбољима је одлучивао жири са Данијелом Јовић на челу, а чланови су били Зоран Комадина и Јуриј Розум.

У завршници фестивала наступили су Симфонијски оркестар "Бољшој" и солисти - мецосопран Милијана Николић, виолинисткиња Татјана Самуил и виолончелиста Јустус Грим.

У забавном дијелу програма публику је забављала група "Рибља чорба". Циљ фестивала, који је основао прослављени редитељ Емир Кустурица, а подржала компанија "Гаспромњефт" је развој културних веза између Русије и Србије, као и подршка младим талентима из музичких школа и академија из Србије, Републике Српске и Русије. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана