Визуелне приче из 56 земаља у вијећници Банског двора у Бањалуци

А. Г.
Визуелне приче из 56 земаља у вијећници Банског двора у Бањалуци

Бањалука - Лепеза различитих тренутака ухваћених објективом могла се видјети на изложби "Фото перспектива 2017" у вијећници Банског двора Културног центра.

Изложбу, отворену у четвртак увече, организовао је Универзитетски фото-кино клуб из Бањалуке, чиме наставља континуитет својих поставки. Ове године покренули су нову, која је под патронатом Међународне фотографске асоцијације и Америчке фотографске асоцијације. Жири који је бирао фотографије за изложбу радио је у саставу Драган Проле, Дејан Селаковић и Синиша Плавшић.

- Био је јако велики одзив, више од тридесет аутора и више од четири и по хиљаде фотографија из 56 земаља. Имали смо много посла што се тиче жирирања да бисмо изабрали најбоље радове - каже Драган Проле.

Жирирали су три дана, а имали су и предселекцију. Седам дана свако је индивидуално прегледао фотографије, што је посјетиоцима омогућило да уживају у задивљујућим снимцима.

- Од аутора не бих никога посебно издвојио. Ријеч је о ауторима који су у протекле двије године обиљежили међународну сцену и узели су јако високе награде у области фотографије - примјећује Проле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана