Успјех ученика Музичке школе Opus conmusica: Прве награде за најмлађе пијанисте

Александра Маџар
Успјех ученика Музичке школе Opus conmusica: Прве награде за најмлађе пијанисте

Бањалука - Ученици Музичке школе "Opus conmusica" свој таленат и резултате напорног вјежбања успјешно су представили на међународним пијанистичким фестивалима и такмичењима, гдје су освајали и вриједне награде.

Поред редовних концертних активности у Банском двору Културном центру, Музеју савремене умјетности РС, Јеврејском културном центру "Арие Ливне" оснивач и професорица ове школе Драгана Бањац истиче значај одласка ученика на међународна такмичења.

- Међународни музички фестивал СИРМИУМ - Сремска Митровица, ове године одржан је први пут, а ученици из класе наставнице Јоване Пајић, Ања Вукелић, Андреа Шкрбић и Невена Глувачевић освојили су прве награде у преткатегорији, а Лука Гарача другу награду у првој категорији. Одзив учесника из региона био је огроман, а жири респектабилан - рекла је Бањчева.

Послије Сремске Митровице, путовали су и у Бијељину, на фестивал "Примавера", који је окупио око 400 учесника из региона.

- Наши ученици су и на овој музичкој смотри освојили четири прве награде, Лука Гарача, Андреа Шкрбић, Невена Глувачевић из класе наставника Јоване Пајић и прва награда Нина Ђурић из класе наставника Наташе Савић - казала је она и додала да је друга награда отишла у руке Елене Радић, а трећа Ани Ђурић, такође из класе наставнице Јоване Пајић.

Свако такмичење, додаје Бањчева, је велико искуство и за ученике и предаваче, гдје се добија богатство размјене искустава и нових идеја.

- Несебично се залажемо за наше ученике, а заједничка мотивација доказала је много пута да тимски рад увијек буде награђен - нагласила је Бањчева.

Припреме за Венецију

- Сљедеће такмичење које имамо у плану је Пијанистички фестивал у Венецији, као и организовање годишњих концерата у нашем граду. Велико нам је задовољство што кроз наш рад ширимо љубав према музици и умјетности, јер музика је једини језик који разумије читав свијет. Наши ученици су амбасадори нашег града и задовољство је бити дио тима који заједничким трудом и радом осваја нова искуства и знања - казала је Драгана Бањац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана