Три награде за представу Млијеко у Јајцу

Александра Глишић
Три награде за представу Млијеко у Јајцу

Бањалука - Бањалучко студентско позориште освојило је три награде на 36. Позоришним играма у Јајцу за представу "Млијеко" у режији Слободана Перишића.

Стручни жири, који су чинили Неџад Ибрахимовић, Емина Муфтић и Марко Мисирача, за најбољег младог глумца прогласио је Александра Ристановића који у бањалучкој представи тумачи лик Лефтериса.

Награда за најбољу музику припала је Марку Зорановићу, задуженом за музички дио комада "Млијеко" рађеном према тексту Василиса Кациконуриса. И жири публике био је одушевљен наступом глумаца Бањалучког студентског позоришта па им је додијелио прву награду за најбољу представу у цјелини и велику плакету града Јајца. У саставу жирија публике били су Драгица Карахоџић, Пашага Хоџић, Амела Кавазбашић, Марин Љубичић и Јосипа Богић.

Умјетнички директор Бањалучког студентског позоришта Александар Пејаковић каже да је ово прво појављивање овог театра у такмичарском програму професионалног фестивала. - Ове награде у години када славимо 40. година од оснивања даће озбиљан замајац у стварању још једног професионалног репертоара и професионалне сцене у Бањалуци. Иако знам да има подједнак број оних који то једва чекају и оних који нас спутавају у развоју, ми од тог циља нећемо одустати, јер желимо да докажемо да на једном мјесту могу да се стварају и аматерске и професионалне представе са истим жаром и посвећењем - истиче Пејаковић.

"Млијеко" је већ добило вјерну публику у Бањалуци, а међу њима има и оних који су по неколико пута одгледали овај комад.

- Представа говори о болесном друштву, које проглашава болесним онога ко не испуњава очекивања, ко се не понаша по утврђеним правилима, размишља другачије, на свој начин. Са друге стране, наш јунак и те како осјећа болест окружења. Поставља се питање патологије "нормалности" - рекао је Слободан Перишић.

Умјетнички тим

У представи "Млијеко", која је премијерно изведена 1. фебруара на свечаном отварању 41. сезоне Студентског позоришта, осим Александра Ристановића играју Јелена Трепетова-Костић, Смиљана Маринковић и Бојан Колопић. За сценографију је задужен Марко Билбија, а за костиме Јелена Видовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана