Традиција Јапана одсвирана шамисеном

М. П.
Традиција Јапана одсвирана шамисеном

Бањалука - Привилегију да отпутују у далеки Јапан и у далеку прошлост ове земље, имала је бањалучка публика у уторак увече на концерту умјетника Кеишоа Оноа, свјетског извођача на инструменту шамисен, који је одржан у Вијећници Банског двора Културног центра.

Како је за "Глас Српске" у уторак увече, послије прије концерта, истакао овај умјетник, потребна је велика концентрација и љубав према традицији, како би се на вјеродостојан начин пренијеле ноте и емоције на овом необичном инструменту.

- Наступао сам у цијелом свијету и свако упознавање других људи и других култура ме је додатно инспирисало и надограђивало моје музичко знање. Тако је и са Бањалуком и Републиком Српском, гдје сам се радо одазвао на наступ - казао је Оно.

Открио нам је да је музика његов живот и да шамисен свира од своје осме године, а да је у његовој умјетничкој енергији уживала и публика у Бањалуци, доказао је снажан аплауз којим су наградили овог умјетника.

Након овог наступа, публика је два часа касније у концертној сали имала прилику да чује словеначке умјетнике, Матеја Зупана на флаути и Андреу Космач на клавиру.

Концерти су одржани у оквиру "Дана Владе Милошевића" у Бањалуци, а под покровитељством компаније "м:тел".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана