Радионица писања са Зораном Живковићем у Библиотеци РС

А. М.
Радионица писања са Зораном Живковићем у Библиотеци РС

Бањалука - Најпревођенији савремени српски писац Зоран Живковић стиже 22. септембра у Бањалуку, гдје ће одржати промоцију цјелокупног свог дјела, као и час креативног писања. Овај долазак је резултат сарадње издавачке куће "Имприматур" и Народне и универзитетске библиотеке РС.

Закључно са августом 2017. године у свијету је укупно објављено 157 издања Живковићевих прозних дјела, 67 на српском језику и 90 у преводу. Његова дјела су преведена на 20 језика, између осталог на енглески, француски, италијански, португалски, турски, арапски, јапански... Добитник је "Свјетске награде за фантастику" за роман "Библиотека" (2003), а угледни амерички књижевни часопис "Њорлд Литературе Тодаџ" донио је у броју за новембар-децембар 2011. темат о Живковићевој прози, што је јединствена част коју је доживио неки наш књижевник. Писац којег најчешће пореде да свјетским великанима попут Борхеса и Муракамија ради као професор креативног писања на Филолошком факултету Универзитета у Београду, а у Бањалуку долази и како би подијелио дио свог искуства из рада са студентима.

У предавању које ће одржати прије промоције рећи ће присутнима нешто више о томе шта креативно писање јесте, а шта није, колико може некоме помоћи да нађе свој књижевни изражај и које су његове могућности.

Сви заинтересовани за предавање Зорана Живковића "Увод у креативно писање" могу да се јаве на и-мејл адресу имприматур.издаваствоЖгмаил.цом и резервишу мјесто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана