Putovanje na krilima filmske muzike

Aleksandra Madžar
Putovanje na krilima filmske muzike

Banjaluka - Gradski tamburaški orkestar Banjaluka ponovo je svojoj vjernoj publici, koja je došla na tradicionalni novogodišnji gala koncert u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci, priuštio pravi praznik za uši.

Koncert, koji je održan u subotu uveče, obilježile su kompozicije iz poznatih filmova, a predsjednik Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka Spomenko Guzijan rekao je da su se trudili da obuhvate ostvarenja koji su obilježila 20. i prvu deceniju 21. vijeka.

- Na gala koncertu našle su se teme iz filmova "Šindlerova lista", "Miris žene", pa sve do domaćih filmova "Ko to tamo peva" i "Montevideo - vidimo se" - istakao je Guzijan.

Guzijan je dodao da Gradski tamburaški orkestar tradicionalno više od deset godina priređuje gala koncert uoči Nove godine po julijanskom kalendaru.

- Na ovaj način otvaramo našu koncertnu sezonu i nastojimo da svake godine za novogodišnji gala koncert obogatimo kulturnu ponudu, ne samo Banjaluke, već čitave Republike Srpske - kazao je Guzijan.

Gradski tamburaški orkestar je svirao pod dirigentskom palicom Jelene Jovanović, a na koncertu su nastupili i solisti Aleksandra Radović, Saša Berendika, Marko Cvijić, Biljana Nedić, Velimir Blanić, Anica Zrilić i drugi.

Specijalni gosti novogodišnjeg gala koncerta bili su mješoviti hor Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo" i Plesni klub "Habanera".

Novogodišnji gala koncert Gradskog tamburaškog orkestra ima humanitarni karakter, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je kao pomoć za rad škole tambure.

Škola tambure

Pri Gradskom tamburaškom orkestru radi interna škola tambure, koja ima za cilj obučavanje i pripremu polaznika za sviranje u izvođačkom ansamblu. Škola tambure ima plan i program rada koji je unaprijed utvrđen, a rukovodilac škole je Slaviša Subotić, nastavnik muzike iz Banjaluke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana