Путовање на крилима филмске музике

Александра Маџар
Путовање на крилима филмске музике

Бањалука - Градски тамбурашки оркестар Бањалука поново је својој вјерној публици, која је дошла на традиционални новогодишњи гала концерт у Културном центру Бански двор у Бањалуци, приуштио прави празник за уши.

Концерт, који је одржан у суботу увече, обиљежиле су композиције из познатих филмова, а предсједник Градског тамбурашког оркестра Бањалука Споменко Гузијан рекао је да су се трудили да обухвате остварења који су обиљежила 20. и прву деценију 21. вијека.

- На гала концерту нашле су се теме из филмова "Шиндлерова листа", "Мирис жене", па све до домаћих филмова "Ко то тамо пева" и "Монтевидео - видимо се" - истакао је Гузијан.

Гузијан је додао да Градски тамбурашки оркестар традиционално више од десет година приређује гала концерт уочи Нове године по јулијанском календару.

- На овај начин отварамо нашу концертну сезону и настојимо да сваке године за новогодишњи гала концерт обогатимо културну понуду, не само Бањалуке, већ читаве Републике Српске - казао је Гузијан.

Градски тамбурашки оркестар је свирао под диригентском палицом Јелене Јовановић, а на концерту су наступили и солисти Александра Радовић, Саша Берендика, Марко Цвијић, Биљана Недић, Велимир Бланић, Аница Зрилић и други.

Специјални гости новогодишњег гала концерта били су мјешовити хор Српског пјевачког друштва "Јединство" и Плесни клуб "Хабанера".

Новогодишњи гала концерт Градског тамбурашког оркестра има хуманитарни карактер, а приход од продаје улазница намијењен је као помоћ за рад школе тамбуре.

Школа тамбуре

При Градском тамбурашком оркестру ради интерна школа тамбуре, која има за циљ обучавање и припрему полазника за свирање у извођачком ансамблу. Школа тамбуре има план и програм рада који је унапријед утврђен, а руководилац школе је Славиша Суботић, наставник музике из Бањалуке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана