Публика аплаузима испратила хор у Беч

А. М.
Публика аплаузима испратила хор у Беч

Бањалука - Публика у Банском двору Културном центру аплаузима је испратила Градски хор Београд у Беч и тиме захвалила на занимљивој музичкој "вожњи" кроз страни и домаћи рок, али и класични период.

Диригентску палицу испред овог хора од 2016. године држи бањалучки музичар Милан Аћимовић. И баш из тих разлога што је Бањалука његов родни град, овим наступом почели су мини-турнеју, а публике у концертној сали није мањкало.

- Уживали смо у концерту. Атмосфера је била одлична, мислим да је публика препознала аутентичне моменте, што је свакако наградила аплаузом - рекао је један Бањалучанин послије концерта.

Аћимовић је 2015. почео да ради у Културном центру "Град" у Београду на организацији музичких и других програма у вези са умјетности и ту је добио жељу да оснује хор. Подсјетио је да су чланови хора аматери, али да озбиљно раде те да су у кратком року одржали бројне концерте.

- Тренутно смо у студију и имамо у плану да издамо ЦД - казао је Аћимовић.

Аћимовић је своје знање надоградио искуством сарађујући са неколико истакнутих београдских састава, међу којима су Васил Хаџиманов бенд, "Мачело и напети квинтет", "Канде Коџа и Небојша", а захваљујући свима њима припала му је изузетна част да ради дизајн звука за непоновљиву Бисеру Велетанлић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана