Pripreme za bardačku likovnu koloniju

D. J.
Pripreme za bardačku likovnu koloniju

Srbac - Likovno-ekološka kolonija "Bardača-Srbac 2015" trajaće od 27. juna do 5. jula, a očekuje se učešće velikog broja slikara iz Republike Srpske i zemalja iz okruženja.

U sklopu kolonije biće održana i Škola slikanja za likovne talente osnovnih i srednjih škola sa područja srbačke opštine, koja će trajati od 29. juna do 4. jula. Sa mladim slikarima će raditi jedan od akademskih slikara koji će učestvovati na ovogodišnjem sazivu.

Talentovana djeca će imati priliku da rade sa istaknutim likovnim umjetnicima, uz čiju će pomoć upoznati likovne tehnike pastel, akvarela, tempere i ulja, a moći će se upoznati i sa kompletnim procesom nastajanja likovnog djela.

- Pozivamo sve škole da u saradnji sa nastavnicima likovne kulture izvrše izbor talentovanih učenika za školu slikanja i prijave ih za učešće najkasnije do 15. juna. Kotizaciju u visini od 50 KM po učeniku snosi škola, a prijaviti se mogu i druga djeca mimo preporuke nastavnika, ali tada kotizaciju plaćaju roditelji - rekao je direktor Centra za kulturu i sport Srbac, koji su i organizatori kolonije, Stevan Umljenović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana