Припреме за бардачку ликовну колонију

Д. Ј.
Припреме за бардачку ликовну колонију

Србац - Ликовно-еколошка колонија "Бардача-Србац 2015" трајаће од 27. јуна до 5. јула, а очекује се учешће великог броја сликара из Републике Српске и земаља из окружења.

У склопу колоније биће одржана и Школа сликања за ликовне таленте основних и средњих школа са подручја србачке општине, која ће трајати од 29. јуна до 4. јула. Са младим сликарима ће радити један од академских сликара који ће учествовати на овогодишњем сазиву.

Талентована дјеца ће имати прилику да раде са истакнутим ликовним умјетницима, уз чију ће помоћ упознати ликовне технике пастел, акварела, темпере и уља, а моћи ће се упознати и са комплетним процесом настајања ликовног дјела.

- Позивамо све школе да у сарадњи са наставницима ликовне културе изврше избор талентованих ученика за школу сликања и пријаве их за учешће најкасније до 15. јуна. Котизацију у висини од 50 КМ по ученику сноси школа, а пријавити се могу и друга дјеца мимо препоруке наставника, али тада котизацију плаћају родитељи - рекао је директор Центра за културу и спорт Србац, који су и организатори колоније, Стеван Умљеновић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана