Приједор: Отворен Парк књиге

Срна
Приједор: Отворен Парк књиге

Приједор - У Приједору је данас званично отворен "Парк књиге" испред и у просторијама приједорске Туристичке организације као и Градске читаонице, односно на зеленој површини и уз тротоар.

Средства за реализацију овог пројекта обезбиједила је Туристичка организација града Приједора из прихода од боравишне таксе.


Јединствени "Парк књиге" отворила је шеф кабинета градоначелника Љиљана Бабић, која је истакла да ће Приједор на овај начин на себе скренути пажњу и као центар културног туризма.

Директор Туристичке организације Амира Ганић навела је да пројекат подразумијева израду и постављање девет "инфо-књига" и "фото-књиге".

"Циљ пројекта је унапређење сектора туризма, те промоција туристичких потенцијала Приједора", истакла је Ганићева.

Она је додала да је свака "инфо-књига" једна тематска цјелина и да их чине "Туристички водич града Приједора", "Библион - Књижевни сусрети на Козари", "Водич Националног парка Козара", "Активан одмор и рекреација", "Културно историјско насљеђе града Приједора", "Флора и фауна Националног парка Козара", "Ловни и риболовни потенцијали града Приједора", Поткозарска трпеза" и "Фото-монографија"

Свака књига има 15-20 листова и може се листати, док "фото-књига" подразумијева урамљене фотографије са изложбе "Туризам за све", које су израђене од плексигласа, димензија 61 са 92 центиметра.

"Фото-књига" представља низ туристичких фотографија, које су постављене на зид и излог Туристичке организације и користиће се и за туристичку промоцију на сајмовима у земљи и окружењу, разним манифестацијама и догађајима.

Пројекат је реализован уз подршку Градске управе Приједор, Народне библиотеке "Ћирило и Методије" и Националног парка "Козара".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана