Приједор: Комад Бунар карта за престижни фестивал

С. Та
Приједор: Комад Бунар карта за престижни фестивал

Приједор - У публици Позоришта Приједор, која ће крајем овог мјесеца, 29. јануара, гледати комад "Бунар", у режији Дарка Цвијетића, биће и селектор и директор Стеријиног позорја Мирослав Радоњић.

Овај комад, по тексту Радмиле Смиљанић, театру из Приједора могао би бити улазна карта за престижни фестивал, 62. Стеријино позорје.

- Надамо се да ће прича наићи на добар пријем код селектора и да ћемо са њом учествовати на овом фестивалу - казао је директор Позоришта Приједор Зоран Барош.

Барош је додао да су поред заинтересованости посјетилаца за "Бунар" изузетно задовољни како протиче 64. позоришна сезона, јер је ансамбл припремио и представу "На великом одмору" по тексту Мухидина Шарића и у режији Жељка Касапа.

- Ова представа је одиграна 27 пута за ученике приједорских основних школа, те Омарске, Љубије, Буснова, Санског Моста и Новог Града - казао је Барош.

Уочи новогодишњих празника одиграна је и представа "Ко је украо Дједа Мраза" по тексту Дарка Масричића, а у режији Жељка Касапа, која је изведена 16 пута и коју је током претходних 30 дана видјело око 2.000 приједорских малишана.

 - До краја сезоне планирамо да премијерно изведемо још двије представе. У оптицају је неколико текстова, као што је "Шовинистичка фарса", која би могла да буде хит комедија наше куће. Разлог више за то би био и што би у њој била остварена сарадња са Београдским драмским позориштем - нагласио је Барош.

Подсјетио је да је захваљујући Градској управи у претходном периоду санирана позоришна зграда, те изразио наду да неће недостајати слуха да у наредном периоду буду замијењени "свјетлосни и тонски парк", који датирају још од 1977. године, када је и грађена позоришна зграда. .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана