Ппредстављен роман Сиви капут аутора Михајла Орловића

Срна
Ппредстављен роман Сиви капут аутора Михајла Орловића

Градишка - Роман "Сиви капут" аутора Михајла Орловића вечерас је представљен у Народној библиотеци у Градишци. Орловић је навео да је роман "Сиви капут" прича о дјетињству једног сеоског дјечака, који у животу пролази кроз тешке ситуације.

"То је роман о страдању и патњи послије које настаје дјело, неки нови живот. Помало аутобиографска прича о страдању једног дјечака и људима једног краја којих више нема", каже Орловић.


Према његовим ријечима, овај роман је носио у себи готово педест година, а написао га је за само годину дана.

О роману је говорио и градишки књижевник Радо Димитријевић који каже да је Орловић, као писац из Санског Моста под Грмечом, написао аутобиографски роман о свом дјетињству и периоду до студентских дана, чиме је кренуо стазама познатих писаца.

Димитријевић је нагласио да се аутор овим романом уписао у златну библотеку књига о дјеци и за дјецу писаних са зрелог становишта.

Роман "Сиви капут" већ је прихваћен од читалачке публике што доказује и чињеница да је његово издање, које је штампано у Београду прошле године, готово распродато.

Неколико промоција одржао је у Србији, а издање које је прије мјесец дана штампано у Бањалуци планира да промовише по цијелој Републици Српској. Промоција у градишкој библиотеци прва је у том низу.

Орловић је познати новинар и књижевник. Написао је 21. књижевно дјело, међу којима је десетак романа, а остало су књиге поезије и кратке приче и записи.

Аутор је бројних документарних филмова и репортажа. Тренутно ради на свом новом роману под називом "Вртлог" који ће ускоро да објави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана