Пале: Први концерт хора Просвјете одушевио публику

Срна
Пале: Први концерт хора Просвјете одушевио публику

Пале - У оквиру обиљежавања Међународног дана породице, вечерас је у Културном центру Пале премијерно одржан концерт хора Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета" Општински одбор Пале.

Паљанска публика уживала је у извођењу Мокрањчевих, етно, српских, руских, македонских, староградских и забавних композиција уз музичку пратњу, као и у пјесмама етно-групе "Вез".


Умјетнички руководилац хора Ивана Церовић подсјетила је да је женски хор у Палама основан почетком октобра прошле године с циљем да се културни живот града подигне на виши ниво.

"Хор броји 24 члана, његујемо духовну музику, али и жсвјетовнуж. На репертоару су севдалинке, српске народне пјесме, те руске и македонске", рекла је она и напоменула да ће се репертоар временом проширити.

Церовићева је изразила увјерење да ће се, након овог премијерног наступа, хору придружити и мушки чланови како би била остварена првобитна идеја да Пале имају мјешовити хор.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изразио је задовољство одржавањем вечерашњег концерта у оквиру манифестације обиљежавања Међународног дана породице.

"Оно што желимо јесте да вратимо породици њену вриједност, а жПросвјетаж то промовише на најбољи начин. Потрудићемо се да у Палама то постане традиција и да наставимо са оваквим манифестацијама", рекао је начелник.

Предсједник СПКД "Просвјета" ОО Пале Александра Срдановић навела је да су манифестацију "Здрава породица - успјешна заједница", која се одржава ове седмице организовали Удружење за подршку дјеци, омладини и породици "Клуб идеја" са Пала у сарадњи са паљанским одбором "Просвјете", а уз подршку општине, цркве, школа и организације "Ворлд вижн".

Манифестација ће бити затворена сутра уз програм "Ђаци прваци о породици", тако што ће дјеца на паљанском тргу кредама у боји цртати породицу и причати о томе шта је за њих породица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана