Отворена изложба Бреде Бебан

СРНА
Отворена изложба Бреде Бебан

Бањалука - Министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија отворио је вечерас у Бањалуци у Музеју савремене умјетности Српске мултимедијалну изложбу Бреде Бебан под називом "Назовимо то љубав".

Мутабџија је рекао да је ова изложба својеврстан омаж умјетници која је била много познатија у иностранству него у својој земљи.

Он је нагласио да изложба показује континуитет сарадње између Министарства просвјете и културе Српске и Министарства културе и информисања Србије у складу са раније потписаним протоколом о сарадњи, те партнерских установа Србије са Музејом савремених умјетности.

"Овај Музеј, као национална институција, на добром је путу да промовише заједничке вриједности Србије и Српске и то је прави пут како да будемо присутни и у регионалним оквирима", нагласио је Мутабџија.

Изложба се састоји од најважнијих фотографија, видео радова и филмова Бреде Бебан из периода њеног стваралаштва од 1992. до 2012. године.

Ова поставка, коју ће публика моћи да погледа до 22. августа, реализована је са Културним центром из Београда, Музејом савремене уметности Војводине и порталом "sukult.org ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана